Čokoladni raspuknuti keksići - priprema ovih keksića toliko je jednostavna i zabavna
Savršeno meki i podatni iznutra, a opet dovoljno prhki izvana, dok se unutar svakog kriju mali komadići bijele čokolade.
POTREBNO:
• 100 g brašna
• 3 žlice kakaa
• 350 g šećera
• 200 g tamne čokolade
• 100 g bijele čokolade
• 250 g maslaca
• 1 žličica praška za pecivo
• 1 vanilin šećer
• 4 jaja
PRIPREMA:
1. Pomiješati u posudi sve suhe sastojke.
2. Čokoladu natrgati na komadiće pa ju otopiti na laganoj vatri zajedno s maslacem.
3. Suhim sastojcima dodati jaja i malo prohlađenu otopinu čokolade i maslaca. Sve dobro izmiksati mikserom sa spiralama ili nastavkom za tijesta. Dodati u tijesto bijelu čokoladu natrganu na komadiće i dobro ju umijesiti kako bi se rasporedila po cijeloj masi. Ako vam je masa premekana, odložite je na 15-tak minuta u hladnjak.
4. Sada rukom raditi male kuglice veličine oraha, lagano ih spljoštiti dlanovima kako biste dobili male diskove, slagati ih u lim na papir za pečenje u malim razmacima i peći u pećnici na 175ºC 10 minuta.
5. Pečene keksiće ohladiti i pospremiti u kutiju s poklopcem.
Dobar tek!
Izvor: http://recipeci.com/
POTREBNO:
• 100 g brašna
• 3 žlice kakaa
• 350 g šećera
• 200 g tamne čokolade
• 100 g bijele čokolade
• 250 g maslaca
• 1 žličica praška za pecivo
• 1 vanilin šećer
• 4 jaja
PRIPREMA:
1. Pomiješati u posudi sve suhe sastojke.
2. Čokoladu natrgati na komadiće pa ju otopiti na laganoj vatri zajedno s maslacem.
3. Suhim sastojcima dodati jaja i malo prohlađenu otopinu čokolade i maslaca. Sve dobro izmiksati mikserom sa spiralama ili nastavkom za tijesta. Dodati u tijesto bijelu čokoladu natrganu na komadiće i dobro ju umijesiti kako bi se rasporedila po cijeloj masi. Ako vam je masa premekana, odložite je na 15-tak minuta u hladnjak.
4. Sada rukom raditi male kuglice veličine oraha, lagano ih spljoštiti dlanovima kako biste dobili male diskove, slagati ih u lim na papir za pečenje u malim razmacima i peći u pećnici na 175ºC 10 minuta.
5. Pečene keksiće ohladiti i pospremiti u kutiju s poklopcem.
Dobar tek!
Izvor: http://recipeci.com/
Primjedbe
Objavi komentar