TIGAR TORTA: Pripremite je i isprobajte fantastičnu kombinaciju ukusa

Sastojci:
Za tamnu koru:
7 belanaca
12 kašika šećera
1 kašika sirćeta
3 kašike prezle
6 kašika mlevenih oraha
1 kašika brašna

Za belu koru:
7 belanaca
12 kašika šećera
1 kašika sirćeta
4 kašike griza


Za fil:
14 žumanaca
1,5 l mleka
10 kašika šećera
1 puding od vanile
100 g keksa
150 g margarina
100 g čokolade sa suvim grožđem i lešnikom
200 g višanja

Priprema:
Tamna kora:
1. Umutiti belanca u čvrst sneg postepeno dodajući šećer.
2. Dodati prezlu, sirće, orahe i brašno, te sve dobro promešati.
3. Uliti u pleh (39×36 cm) obložen papirom za pečenje i peći na 200°C dok ne porumeni.
Bela kora:
1. Ponoviti postupak kao za tamnu koru, samo umesto prezle, brašna i mlevenih oraha dodati griz.
Fil:
1. Penasto umutiti žumanca sa šećerom, pa dodati puding razmućen u malo mleka.
2. Ostatak mleka ostaviti da provri, dodati prethodnu smesu i mešati dok se ne zgusne.
3. Kada se ohladi, sjediniti s umućenim margarinom.
4. Zatim dodati nepravilno izdrobljen keks, izlomljenu čokoladu i višnje, pa lagano promešati.
Finalni postupak:
1. Obe kore preseći po dužini da se dobiju četiri kore.
2. Filovati sledećim redom: tamna kora, fil, bela kora, fil. Ponavljati postupak dok se ne potroši sav materijal.
3. Dekorisati po želji pa staviti u frižider da se ohladi i stegne.

http://www.posaljirecept.rs/

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

PAPRIKE SA BELIM LUKOM (AL DENTE) PO MENI OVO JE NAJBOLJI RECEPT ZA SPREMANJE BARENE PAPRIKE ZA ZIMU.

Voćni kolač bez brašna! U ovaj kolač ćete se zaljubiti