Najbolji Bounty kolac koji kruzi internetom :)


Krema:
11 Zumanjaka
150 g Secera
300 g Tamne cokolade
300 g Putera,sobna temperatura
60 ml Mlijeka

Sirup:
200 ml Kokosovog mlijeka

Ganache:
150 ml Slatkog vrhnja
180 g Tamne cokolade

Priprema
1.
Zagrijati rernu na 180C (350F).Umutiti bjelanca s malo soli. Polako dodavati secer dok sve ne potrosite. Kad ste dobili cvrsti snijeg od bjelanaca rucno umjesati kokos. Istresti u tepsiju od 38x32 cm oblozenu pek-papirom i susiti u rerni na 150 C (300F) oko 20-30 minuta zavisno od jacine rerne. Kad se kora ispekla isjeci na tri jednaka dijela
2.

Staviti vodu da provrije pa preko staviti zdjelu u koju cete umutiti zumanca sa secerom i mjesajuci kuhati dok nedobijete guscu kremu,a  krema postane bljeda. Kad vam postane gusca dodati cokoladu i mlijeko i umutiti kremu.Ostaviti da se potpuno ohladi krema.
3.
Umutiti puter pa dodati ohladenu kremu i ujednaciti smjesu. Kremu rasporediti na 3 jednaka dijela,za kore i preko kolaca.

4.
Koru premazati s kokosovim mlijekom pa premazati kremom. Tako ponoviti sa ostalim korama.

5.
Kolac mozete premazati sa ostakom kreme i posuti kokosom ili ga preliti jos sa ganache i ukrasiti bademom i kokosom.
Ganache:
Zagrijati vrhnje pa dodati cokoladu.Izmjesati da se cokolada istopi i onda preliti preko kolaca. Opcija je na vama ja volim kad prelijem preko kreme ganache od cokolade. Isto tako ja ga izrezem na kocke i prelijem ganache.

Posluživanje
Recept je ovdje.
Nasa Natalija85 je postavila veoma slican recept.

http://www.coolinarika.com/

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

PAPRIKE SA BELIM LUKOM (AL DENTE) PO MENI OVO JE NAJBOLJI RECEPT ZA SPREMANJE BARENE PAPRIKE ZA ZIMU.

Voćni kolač bez brašna! U ovaj kolač ćete se zaljubiti