Krem rolat
oduševim se koliko je jednostavan za pripremu, izdašan i jako ukusan, pa izvolite, možda se i vama dopadne
SASTOJCI
kora
2 belanca
200 g mlevenih oraha
50 g mlevenog keksa
200 g prah šećera
1 limun-kora
fil
2 kuvana žumanca
100 g margarina
100 g prah šećera
PRIPREMA
Belanca penasto umutiti u čvrst sneg, dodati mlevene orahe, mleveni keks, prah šećer i narendanu koricu limuna. Sve dobro izmešati. Ukoliko vam se učini da je masa mekana, dodajte još malo keksa kako bi se lakše oblikovala kora.
Dasku obložite providnom folijom, posipite po njoj kristal šećer i izručite masu pa je oklagijom izravnajte na debljinu od oko 5-6 mm.
Za fil penasto umutite kuvana žumanca, margarin i prah šećer. Ravnomerno namažite preko kore i uz pomoć folije umotajte rolat, lagano da vam ne bi pucao.
Gotov rolat umotajte u foliju i tako uvijenog ga kotrljajte po radnoj ploči napred-nazad da se lepo oblikuje, pa ga ostavite da se dobro stegne pre sečenja. Najbolje bi bilo da vam odstoji dan-dva,
ukoliko niste baš nestrpljivi, ali verujte, lepše se seče kada je dobro ohladjen i prosušen.
Izvor:http://www.coolinarika.com/
SASTOJCI
kora
2 belanca
200 g mlevenih oraha
50 g mlevenog keksa
200 g prah šećera
1 limun-kora
fil
2 kuvana žumanca
100 g margarina
100 g prah šećera
PRIPREMA
Belanca penasto umutiti u čvrst sneg, dodati mlevene orahe, mleveni keks, prah šećer i narendanu koricu limuna. Sve dobro izmešati. Ukoliko vam se učini da je masa mekana, dodajte još malo keksa kako bi se lakše oblikovala kora.
Dasku obložite providnom folijom, posipite po njoj kristal šećer i izručite masu pa je oklagijom izravnajte na debljinu od oko 5-6 mm.
Za fil penasto umutite kuvana žumanca, margarin i prah šećer. Ravnomerno namažite preko kore i uz pomoć folije umotajte rolat, lagano da vam ne bi pucao.
Gotov rolat umotajte u foliju i tako uvijenog ga kotrljajte po radnoj ploči napred-nazad da se lepo oblikuje, pa ga ostavite da se dobro stegne pre sečenja. Najbolje bi bilo da vam odstoji dan-dva,
ukoliko niste baš nestrpljivi, ali verujte, lepše se seče kada je dobro ohladjen i prosušen.
Izvor:http://www.coolinarika.com/
Primjedbe
Objavi komentar