Jagode, keks....Fin, nježan kremast desert u čaši sa jogurtom , vrhnjem i keksom.

 Sastojci

10+3 kom okruglog keksa sa zobenim pahuljicama
250 ml slatkog vrhnja za šlag
180 g kiselog vrhnja ili milerama
150 g čvrstog jogurta
250 g jagoda ili drugog voća
1'5 vž šečera u prahu
1 Vanilin šećer Dolcela

Priprema
1.
Jagode oprati i narezati na komadiče, nekoliko jagoda ostaviti cjelih za na vrhu deserta.
Vrhnje izmiksati u šlag. Pomješati jogurt, kiselo vrhnje i šečer( ja sam ovaj put stavila mješavinu šečera i kokosovog brašna- fino mljevenog). Dodati šlag i ručno izmješati.

Pripremiti čaše. Meni je izašlo 5 komada. Na dno čaše staviti jedan keks, veliku žlicu kreme, narezane jagode, i opet jedan keks, jednu žlicu kreme, posuti sa nadrobljenim keksom i staviti cjele jagode.
Ako imate strpljenja čekati staviti u hladnjak na hlađenje, ako ne....

Posluživanje
Poslužiti rashlađeno.

http://www.coolinarika.com/

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

PAPRIKE SA BELIM LUKOM (AL DENTE) PO MENI OVO JE NAJBOLJI RECEPT ZA SPREMANJE BARENE PAPRIKE ZA ZIMU.

Voćni kolač bez brašna! U ovaj kolač ćete se zaljubiti