JABUKOVAČA PO STAROM RECEPTU

             Jabuka sadrži i do 90% vode, u kojoj su otopljene različite tvari te prolazi kroz želudac u                       roku od 15-20 minuta.

SASTOJCI
500 gr kora za pite
1 kg jabuka
2 jaja
250 gr grožđica
pola praška za pecivo
kašikica cimeta
125 gr margarina
4 kašike griza
1/3 margarina
3 kašike ulja

Agda
4 šoljice šećera
5 šoljica vode
2 vanilin šećera



PRIPREMA
1. Jabuke narendati. Umutiti jaja, griz i prašak za pecivo. Smjesu dodati jabukama i dobro umijesiti. Rastopiti margarin.
2. Staviti jednu koru, premazati je margarinom, po njoj staviti drugu koru. Na početak kore staviti fil od jabuka i dobro čvsto uviti.
3. Ponavljati postupak dok se ne potroše kore i fil. Rolnice izrezati prije pečenja.
4. Rastopiti 1/3 margarina i 3 kašike ulja i preliti jabukovaču prije stavljanja u rernu.
5. Agda: Vodu i šećer ukuhati i dodati vanilin šećer.
6. Jabukovaču peći 30 minuta na 250 stepeni.
7. Hladnu agdu preliti po vrućoj jabukovači.

Izvor: coolinarika.com

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

PAPRIKE SA BELIM LUKOM (AL DENTE) PO MENI OVO JE NAJBOLJI RECEPT ZA SPREMANJE BARENE PAPRIKE ZA ZIMU.

Voćni kolač bez brašna! U ovaj kolač ćete se zaljubiti