CAROBNE OBLATNE

                                                   Za ljubitelje spuzvastih kolacica…

SASTOJCI
• 15 grama zelatine + 1 dcl vode
• 1 dcl vode
• 350 secera
• malo ekstrata od banane
• 100 grama iseckanih vocnih zele bombona
• 1 list oblatne


PRIPREMA
1. 15 grama zelatine potopiti u 1 dcl hladne vode i ostaviti da nabubri.
2. Secer i 1 dcl vode kuvati na laganoj vatri uz stalno mesanje. Kad se pocne dizati bela pena, skinuti sa vatre i umesati pripremljenu zelatinu.
3. Sve prebaciti u odgovarajucu posudu i mutiti mikserom 10-15 minuta sve dok ne postane gusta i sjajna smesa.
4. Dodati ekstrat o banane i umesati naseckane zele-bombone.
5. List oblatne prepoloviti na pola. Polovicu odmah premazati filom i preklopiti drugom polovinom oblatne.
6. Oblatne prekriti salvetom, pritisnuti tezom tacnom i ostaviti da se stegnu.
7. Sutradan oblatne rezati.

Posluživanje
Ovo je recept za pola smese. Za filovanje cele oblatne, uduplajte kolicinu.

Izvor: http://www.coolinarika.com/

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

PAPRIKE SA BELIM LUKOM (AL DENTE) PO MENI OVO JE NAJBOLJI RECEPT ZA SPREMANJE BARENE PAPRIKE ZA ZIMU.

Voćni kolač bez brašna! U ovaj kolač ćete se zaljubiti