BEOGRADSKE PIROŠKE LAGANE USPIJEVAJU SVIMA A UKUS JE FENOMENALAN
Ovaj sam recept dobila od jedne Svabice :-)...bas tako!Razlika stoji u tome sto je udata za Beogradjanina preko 20god,i prica Srpski bolje i od Vuka Karadzica :-)
SASTOJCI
1KG belog mekanog brasna
300ml gustog jogurta
50ml ulja od suncokreta ili kukuruza
350ml mlakog mleka
2 cela jaja +1 zumance
40gr sirovog kvasca
2velike kas secera
1 vel kas soli
za nadev
300gr sira
1 belance
PRIPREMA
U mlako mleko otopiti kvasac,u njemu dodati,secer,so,ulje,i razmucena jaja.
Prosejati brasno,napraviti udubljenje,pa sipati jogurt,i polako dodavati mleko,i zamestiti testo. pokriti i staviti u frizider na najmanje 1h,a moze i vise. ovo testo moze stajati satima i danima..
Procedura je kao kod ''ludog testa''
Testo ke lepo narasti i u frizideru.
Kad hocete praviti,samo uzmite ,bes premesivanja i razvijte koru ,a 1 cm,isecite na kvadrate zeljene velicine,premazati malo vodom pomazuci se .
Pomesati sir i belance,pa filovati.
Sastaviti krajeve prstima.
Piroske orziti u dukomom vrelom ulju oko 3-4 minuta. vaditi i staviti na kuhunjski papir da se ocede.
Ove su piroske hrskave spolja,e mekane iznutra.
Posluživanje:
Uz jogurt,kiselu pavlaku,uz mleko...uz coca-colu:-) mojadeca tako vole
Izvor : coolinarika.com
SASTOJCI
1KG belog mekanog brasna
300ml gustog jogurta
50ml ulja od suncokreta ili kukuruza
350ml mlakog mleka
2 cela jaja +1 zumance
40gr sirovog kvasca
2velike kas secera
1 vel kas soli
za nadev
300gr sira
1 belance
PRIPREMA
U mlako mleko otopiti kvasac,u njemu dodati,secer,so,ulje,i razmucena jaja.
Prosejati brasno,napraviti udubljenje,pa sipati jogurt,i polako dodavati mleko,i zamestiti testo. pokriti i staviti u frizider na najmanje 1h,a moze i vise. ovo testo moze stajati satima i danima..
Procedura je kao kod ''ludog testa''
Testo ke lepo narasti i u frizideru.
Kad hocete praviti,samo uzmite ,bes premesivanja i razvijte koru ,a 1 cm,isecite na kvadrate zeljene velicine,premazati malo vodom pomazuci se .
Pomesati sir i belance,pa filovati.
Sastaviti krajeve prstima.
Piroske orziti u dukomom vrelom ulju oko 3-4 minuta. vaditi i staviti na kuhunjski papir da se ocede.
Ove su piroske hrskave spolja,e mekane iznutra.
Posluživanje:
Uz jogurt,kiselu pavlaku,uz mleko...uz coca-colu:-) mojadeca tako vole
Izvor : coolinarika.com
Primjedbe
Objavi komentar