BEOGRADSKE PIROŠKE LAGANE USPIJEVAJU SVIMA A UKUS JE FENOMENALAN

              Ovaj sam recept dobila od jedne Svabice :-)...bas tako!Razlika stoji u tome sto je udata za                       Beogradjanina preko 20god,i prica Srpski bolje i od Vuka Karadzica :-)

SASTOJCI

1KG belog mekanog brasna
300ml gustog jogurta
50ml ulja od suncokreta ili kukuruza
350ml mlakog mleka
2 cela jaja +1 zumance
40gr sirovog kvasca
2velike kas secera
1 vel kas soli

za nadev
300gr sira
1 belance

PRIPREMA
U mlako mleko otopiti kvasac,u njemu dodati,secer,so,ulje,i razmucena jaja.
Prosejati brasno,napraviti udubljenje,pa sipati jogurt,i polako dodavati mleko,i zamestiti testo. pokriti i staviti u frizider na najmanje 1h,a moze i vise. ovo testo moze stajati satima i danima..
Procedura je kao kod ''ludog testa''
Testo ke lepo narasti i u frizideru.
Kad hocete praviti,samo uzmite ,bes premesivanja i razvijte koru ,a 1 cm,isecite na kvadrate zeljene velicine,premazati malo vodom pomazuci se .
Pomesati sir i belance,pa filovati.

Sastaviti krajeve prstima.
Piroske orziti u dukomom vrelom ulju oko 3-4 minuta. vaditi i staviti na kuhunjski papir da se ocede.
Ove su piroske hrskave spolja,e mekane iznutra.
Posluživanje:
Uz jogurt,kiselu pavlaku,uz mleko...uz coca-colu:-) mojadeca tako vole

Izvor : coolinarika.com

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

PAPRIKE SA BELIM LUKOM (AL DENTE) PO MENI OVO JE NAJBOLJI RECEPT ZA SPREMANJE BARENE PAPRIKE ZA ZIMU.

Voćni kolač bez brašna! U ovaj kolač ćete se zaljubiti