Zaliveni kolač sa kakaom za samo 30 minuta

                                                   Jeftin, ukusan i brz za pripremu...

Sastojci
Tijesto:
tri jaja
12 velikih kašika mlijeka
osam velikih kašika brašna
osam velikih kašika šećera
četiri velike kašike griza
tri velike kašike kakaa
12 velikih kašika ulja
jedan prašak za pecivo




 Zaljev:
500ml
mlijeka
osam
velikih kašika šećera
Premaz:
tri
kesice šlag pjene

Način pripreme:
Sve sastojke pomješati i dobro umutiti. Izliti u tepsiju i peći na 200°C oko 30 minuta
Pečen kolač na pola ohladiti i zaliti vrućim zaljevom. Zaljev: Mlijeko i šećer prokuhati. Kolač skroz ohladiti i premazati šlag pjenom.
Ukrasiti krupno naribanom čokoladom.


www.bosanskikuhar.ba/

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

PAPRIKE SA BELIM LUKOM (AL DENTE) PO MENI OVO JE NAJBOLJI RECEPT ZA SPREMANJE BARENE PAPRIKE ZA ZIMU.

Voćni kolač bez brašna! U ovaj kolač ćete se zaljubiti