Rolice s višnjama
Po uzoru na recept "Piramida s višnjama" koji imam još odavno odlučila sam napraviti svoju verziju istog odnosno pojednostaviti iste okuse. Tko voli ili obožava kiselkaste kolače kao ja oduševit će se.
SASTOJCI
• 300 g lisnatog tijesta
• 1 teglica višanja
• 2 pudinga od vanilije
• 125 g margarina
• 5 žlica šećera
• 8oo ml soka od višanja(iz teglice s dodatkom vode)
• 200 ml slatkog vrhnja
• 1 vrećica crvenog preljeva za kolače
PRIPREMA
Pripremiti kalup u ovom slučaju 26cm i obložiti ga papirom za pečenje.
Lisnato tijesto razvaljaj ne pre tanko veličine odnosno dužine kalupa ili tepsije i izreži trake širine 6-7cm.
Na svaku traku poredaj višnje jednu po jednu dužinom trake te savij u rolicu.Sve zarolane trake poredaj u kalup jednu do druge bez razmaka.
Staviti peći u zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva oko 20 min odnosno dok ne bude zlatno žute boje( ne valja previše ispeći).
Staviti da se ohladi.
Krema
U posudu staviti sok od višanja i margarin i staviti na vatru, kad provri umiješati smjesu pudinga i zakuhati.
Vruću kremu preliti preko rolica u kalupu i ostaviti u kalupu par sati ili preko noći u frižideru.
Prema uputi na vrećici napraviti preljev za torte.
Ohlađeni kolač ukrasite s tučenim slatkim vrhnjem ili po želji.
POSLUZIVANJE
Ovaj kolač svakako možete praviti i u pravokutnome obliku i rezati kocke kako sam i ja već nekoliko puta a recept poduplajte za već kalup.
Poslužiti dobro ohlađen ne žuriti s rezanjem napola ohlađenog jer kore neće otpustiti i neće se moći dobro izrezati.
Izvor: http://www.coolinarika.com/
SASTOJCI
• 300 g lisnatog tijesta
• 1 teglica višanja
• 2 pudinga od vanilije
• 125 g margarina
• 5 žlica šećera
• 8oo ml soka od višanja(iz teglice s dodatkom vode)
• 200 ml slatkog vrhnja
• 1 vrećica crvenog preljeva za kolače
PRIPREMA
Pripremiti kalup u ovom slučaju 26cm i obložiti ga papirom za pečenje.
Lisnato tijesto razvaljaj ne pre tanko veličine odnosno dužine kalupa ili tepsije i izreži trake širine 6-7cm.
Na svaku traku poredaj višnje jednu po jednu dužinom trake te savij u rolicu.Sve zarolane trake poredaj u kalup jednu do druge bez razmaka.
Staviti peći u zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva oko 20 min odnosno dok ne bude zlatno žute boje( ne valja previše ispeći).
Staviti da se ohladi.
Krema
U posudu staviti sok od višanja i margarin i staviti na vatru, kad provri umiješati smjesu pudinga i zakuhati.
Vruću kremu preliti preko rolica u kalupu i ostaviti u kalupu par sati ili preko noći u frižideru.
Prema uputi na vrećici napraviti preljev za torte.
Ohlađeni kolač ukrasite s tučenim slatkim vrhnjem ili po želji.
POSLUZIVANJE
Ovaj kolač svakako možete praviti i u pravokutnome obliku i rezati kocke kako sam i ja već nekoliko puta a recept poduplajte za već kalup.
Poslužiti dobro ohlađen ne žuriti s rezanjem napola ohlađenog jer kore neće otpustiti i neće se moći dobro izrezati.
Izvor: http://www.coolinarika.com/
Primjedbe
Objavi komentar