GUMENI KOLAČ


Sastojci:

Sastojci za kore:

– 1/2 l mlijeka
– 2 dcl šećera
– 25 dkg brašna
– 3 žlice ulja
– 4 žlice pekmeza
– 2 žlice kakaoa
– 2 m.žličice sode bikarbone

Sastojci za fil:

– 1/2 l mlijeka
– 15 dkg šećera
– 6 žlica brašna
– 2 vanilij šećera
– 20 dkg maslaca /margarina

Priprema:

Sve sastojke za kore izmješati mikserom /u maloj brzini.

Smjesa je za razljevanje/kao za palačinke/.

Peku se 4 kore…

Da bi sve kore bile iste debljine ja tu dobivenu smjesu razlijem u 4 duboka tanjuta,tako da su svi jednako napunjeni.

Kore pečem u tepsiji 20×30 cm.

Ako ćete peći u večoj teps.onda pecite 3 kore.

Tepsiju obložim pek papirom i izlijem iz tanjura smjesu.

Kore se peku na 180-200 stepeni 5-8 min.

Brzo su gotove,probajte prstom pritisnut koru i osjetit ćete da je pečena i ko gumena.

Kore se lako prenose i vade iz tepsije..

Elastične su i ne kidaju se.

Fino su razabrane i pune rupica!

Ne treba ih kvasiti ,jer su soćne i mekane!

Sastojci za fil se skuhaju u mlijeku kao “papica”.

Kad se ohladi dodati izrađeni maslac…

Nafilovati kore i namazati i gornju koru malo tanje,jer fila ima dosta..

Kolač odozgor ukrasiti po želji..

 http://www.coolinarika.com

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

PAPRIKE SA BELIM LUKOM (AL DENTE) PO MENI OVO JE NAJBOLJI RECEPT ZA SPREMANJE BARENE PAPRIKE ZA ZIMU.

Voćni kolač bez brašna! U ovaj kolač ćete se zaljubiti