GUMENI KOLAČ
Sastojci:
Sastojci za kore:
– 1/2 l mlijeka
– 2 dcl šećera
– 25 dkg brašna
– 3 žlice ulja
– 4 žlice pekmeza
– 2 žlice kakaoa
– 2 m.žličice sode bikarbone
Sastojci za fil:
– 1/2 l mlijeka
– 15 dkg šećera
– 6 žlica brašna
– 2 vanilij šećera
– 20 dkg maslaca /margarina
Priprema:
Sve sastojke za kore izmješati mikserom /u maloj brzini.
Smjesa je za razljevanje/kao za palačinke/.
Peku se 4 kore…
Da bi sve kore bile iste debljine ja tu dobivenu smjesu razlijem u 4 duboka tanjuta,tako da su svi jednako napunjeni.
Kore pečem u tepsiji 20×30 cm.
Ako ćete peći u večoj teps.onda pecite 3 kore.
Tepsiju obložim pek papirom i izlijem iz tanjura smjesu.
Kore se peku na 180-200 stepeni 5-8 min.
Brzo su gotove,probajte prstom pritisnut koru i osjetit ćete da je pečena i ko gumena.
Kore se lako prenose i vade iz tepsije..
Elastične su i ne kidaju se.
Fino su razabrane i pune rupica!
Ne treba ih kvasiti ,jer su soćne i mekane!
Sastojci za fil se skuhaju u mlijeku kao “papica”.
Kad se ohladi dodati izrađeni maslac…
Nafilovati kore i namazati i gornju koru malo tanje,jer fila ima dosta..
Kolač odozgor ukrasiti po želji..
http://www.coolinarika.com
Primjedbe
Objavi komentar