Fine kockice sa krem bananicama! Ukusne,kremaste,fine....
Sastojci
biskvit:
5 kom. jaja
3 zlice ulja
2 zlice mleka
4 zlice brasna
1 zlica kakao
1 paketic prasak za pecivo
krema:
700 ml. mleka
2 paketica pudinga od vanile
250 gr. secera
200 ml. vrhnje za slag
jos:
200 ml. vrhnje za slag
10-ak krem bananica
Priprema
1.
Biskvit:
Odelite belancat od zumancat.Belancat stavite u posudu za mucenje.Dodajte prstohvat sol,te mikserom izmiksajte.Tek kada pocne da pjeni,dodajte secer te izmiksajte do kraja.
2.
Kada dobijte cvrst sneg,dodajte mleka i ulja u tankom mlazu.Miksajte samo kolko da se poveze.
Namalite mikser na najmanju brzinu,te dodajte prosijano brasno sa praskom za pecivo i kakaom.
3.
Sve rucno izmesajte dok se poveze.Izlijte masu u najveci pleh iz pecncie oblozen pek papirom.Zagladite povrsinu,te stavite peci u predhodno zagrejanoj pecnci na 200 stepeni.Pecite nekih 15-ak minuta.Najbolje proveriti cackalicom dali je kora pecena.
4.
Pecenu koru ostavite neka se ohladi,potm iscite je na tri lente.
5.
Krema:
Odvojite 200 ml.mleka,a ostatak zajedno sa secerom stavite u serpicu u kojoj ce te kuhati kremu.Stavite na vatri.U ostatak mleka stavite pudinge,te izmesajte da nema grudvica.Kada mleko na vatri zakuha,dodajte mleko sa pudinhgom te stalno mesajuci skuhajte dok dobijete gusti krem.
6.
Povrsinu prekriti sa prozirnom folijom te ostavite neka se krema ohladi.
Vrhnje za slag izmiksati u cvrst sneg,pa potom spojite sa ohladzenom kremom.
7.
U pladanj u koji ce vam stojati torta,stavite prvu koru.Premazati koru sa kremom,te porosite sa iseckanim krem babanicama.Potom dodajte drugu koru tako sto ste je iskidali na komade kao sto vidite na slici.
8.
Povrh kore,stavite ostatak kreme,te ponovo narosite ostatak iseckani krem bananica,te stavite zadnju koru.Pritisnite blago da se zalepi.Ostavite u hladnjak najmanje 3 saati ili preko noci.
9.
Naredni dan odstranite kalup.Izmiksajte vrhnje za slag u cvrst sneg,
10.
Premazati celu tortu sa slagom,te dekorisite sa krme banaicama.Ostavite u hladnjak jos nekih 20-ak minuta,potom secite na kocke te posluzite.
11.
Prijatno!
Posluživanje
Posluzite uz soljicu kave.
http://www.coolinarika.com/
biskvit:
5 kom. jaja
3 zlice ulja
2 zlice mleka
4 zlice brasna
1 zlica kakao
1 paketic prasak za pecivo
krema:
700 ml. mleka
2 paketica pudinga od vanile
250 gr. secera
200 ml. vrhnje za slag
jos:
200 ml. vrhnje za slag
10-ak krem bananica
Priprema
1.
Biskvit:
Odelite belancat od zumancat.Belancat stavite u posudu za mucenje.Dodajte prstohvat sol,te mikserom izmiksajte.Tek kada pocne da pjeni,dodajte secer te izmiksajte do kraja.
2.
Kada dobijte cvrst sneg,dodajte mleka i ulja u tankom mlazu.Miksajte samo kolko da se poveze.
Namalite mikser na najmanju brzinu,te dodajte prosijano brasno sa praskom za pecivo i kakaom.
3.
Sve rucno izmesajte dok se poveze.Izlijte masu u najveci pleh iz pecncie oblozen pek papirom.Zagladite povrsinu,te stavite peci u predhodno zagrejanoj pecnci na 200 stepeni.Pecite nekih 15-ak minuta.Najbolje proveriti cackalicom dali je kora pecena.
4.
Pecenu koru ostavite neka se ohladi,potm iscite je na tri lente.
5.
Krema:
Odvojite 200 ml.mleka,a ostatak zajedno sa secerom stavite u serpicu u kojoj ce te kuhati kremu.Stavite na vatri.U ostatak mleka stavite pudinge,te izmesajte da nema grudvica.Kada mleko na vatri zakuha,dodajte mleko sa pudinhgom te stalno mesajuci skuhajte dok dobijete gusti krem.
6.
Povrsinu prekriti sa prozirnom folijom te ostavite neka se krema ohladi.
Vrhnje za slag izmiksati u cvrst sneg,pa potom spojite sa ohladzenom kremom.
7.
U pladanj u koji ce vam stojati torta,stavite prvu koru.Premazati koru sa kremom,te porosite sa iseckanim krem babanicama.Potom dodajte drugu koru tako sto ste je iskidali na komade kao sto vidite na slici.
8.
Povrh kore,stavite ostatak kreme,te ponovo narosite ostatak iseckani krem bananica,te stavite zadnju koru.Pritisnite blago da se zalepi.Ostavite u hladnjak najmanje 3 saati ili preko noci.
9.
Naredni dan odstranite kalup.Izmiksajte vrhnje za slag u cvrst sneg,
10.
Premazati celu tortu sa slagom,te dekorisite sa krme banaicama.Ostavite u hladnjak jos nekih 20-ak minuta,potom secite na kocke te posluzite.
11.
Prijatno!
Posluživanje
Posluzite uz soljicu kave.
http://www.coolinarika.com/
Primjedbe
Objavi komentar