Fine bombice
Sastojci:
200 ml slatke pavlake
200 g čokolade
60 g putera
75 g keksa
2 kašike suhog grožđa
malo ruma
kokos
kakao
Priprema:
1. Zagrijjte slatku pavlaku na umjerenoj temperaturi pa, kada provri, sklonite s ringle.
2. Ubacite čokoladu izlomljenu na kocke i puter, pa miješajte dok se ne otope.
3. Zatim dodajte izmrvljen keks i suvo grožđe prethodno natopljeno u malo ruma.
4. Dobro promiješajte kako bi se smjesa ujednačila, pa stavite u frižider da se stegne.
5. Nakon toga, kašičicom uzimajte smjesu pa dlanovima oblikujte kuglice.
6. Polovinu pripremljenih kuglica uvaljajte u kokos, a drugu polovinu u kakao.
7. Poredajte ih u papirne korpice i držite na hladnom do služenja.
Izvor: Pošalji recept
Primjedbe
Objavi komentar