Vrlo jednostavna torta sa bananama. Lako se pravi, lagana je i nije preslatka


SASTOJCI
Kore x 3
6 komada jaja
6 kasika secera
12 kasika mlevenih oraha
4 kasike psenicnog brasna
1 kasika kakao praha
na vrh noza praska za pecivo
Fil

1.2 l mleka
140 gr gustina
10 kasika secera
3 kesice burbon vanilin secera
1 kesica vanilin secera
500 gr maragrina
3 kg banana

Okolo
200 gr slag pene C
2.5 dcl mleka


PRIPREMA
Kore
Umutiti jaja i secer. U to dodati pomesane suve sastojke. Peci koru na 180 stepeni. Ponoviti postupak 3 puta.

Fil
Izmesati gustin sa malo mleka. Ostatak mleka zajedno sa secerom staviti da prokuva. Skuvati gustin u mleku.
U ohladjen fil umutiti margarin.

Filovanje
Podeliti fil na 6 delova.
Staviti na koru 1 deo fila, secene polovljene banane, 2 deo fila i na kraju koru.
Ponoviti to jos jednom i okolo torte namazati ostatak fila.

Dekorisanje
Izmutiti slag sa mlekom i namazati okolo. Ja koristim C slag pakovanje od 500 gr pa umutim koliko mi odgovara.

Gotova torta.

NAPOMENA
Stavila sam 3kg banana okvirno. Moze otici i malo vise i malo manje. Zavisi kako se preseku i sloze.

Izvor:http://www.coolinarika.com/

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

PAPRIKE SA BELIM LUKOM (AL DENTE) PO MENI OVO JE NAJBOLJI RECEPT ZA SPREMANJE BARENE PAPRIKE ZA ZIMU.

Voćni kolač bez brašna! U ovaj kolač ćete se zaljubiti