Savršena kombinacija: Torta od čokolade i jagoda


Sastojci:
Za kore:
4 jajeta
200 g šećera
70 g putera
70 g čokolade
60 ml mleka
60 ml vode
200 g brašna
40 g kakaoa
1 prašak za pecivo
prstohvat soli


Za fil I:
800 g jagoda
100 g šećera
2 dl vode
2 pudinga od jagoda
Za fil II:
6 dl mleka
150 g šećera
2 vanil-šećera
1 jaje
1 puding od vanile
250 g margarina
50 g šećera u prahu

Priprema:

Kore:
1. Otopiti puter s čokoladom, pa ga ostaviti da se prohladi.
2. Posebno umutiti balanca u čvrst sneg s prstohvatom soli.
3. U drugoj posudi penasto umutiti žumanca sa šećerom. Dodati otopljen puter s čokoladom, mleko, vodu, kakao i brašno pomešano s praškom za pecivo.
4. Dobro umutiti dodajući kašiku po kašiku snega od belanaca.
5. Dobijenu smesu sipati u kalup obložen papirom za pečenje prečnika 24 cm. Peći na 180°C 25 minuta.
6. Pečenu i ohlađenu koru vodoravno preseći dva puta da se dobiju tri kore.
Fil I:
1. U šerpicu staviti iseckane jagode, dodati šećer i kuvati 2-3 minuta od kad provri.
2. Posebno razmutiti puding u vodi, dodati u jagode, pa kuvati uz neprestano mešanje dok se ne zgusne. Toplu masu izliti na sve tri kore te ostaviti da se ohladi.
Fil II:
1. U šerpicu sipati 5 dl mleka i ostaviti da provri.
2. Posebno umutiti jaje sa šećerom. Dodati preostalo mleko, puding i vanil-šećer, te promešati. Zatim sipati u ključalo mleko i mešati dok se ne zgusne.
3. Umutiti margarin sa šećerom u prahu i sastaviti sa ohlađenim filom.
Finalni postupak:
1. Kore premazivati filom II i ređati jednu na drugu. Ukrasiti po želji.

http://www.posaljirecept.rs/

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

PAPRIKE SA BELIM LUKOM (AL DENTE) PO MENI OVO JE NAJBOLJI RECEPT ZA SPREMANJE BARENE PAPRIKE ZA ZIMU.

Voćni kolač bez brašna! U ovaj kolač ćete se zaljubiti