Čokoladna torta sa narančom




  • BISKVIT
  • 175 g brašna
  • 80 g čokolade sa 70 % udjela kakaa
  • 200g maslaca
  • 150 g šećera
  • 3 jaja
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 100g mljevenih badema
  • 2 žlice kakaa
  • 2 žlice mlijeka
  • 1 žlica vanilin ekstrakta
  • naribana korica naranče
  • KREMA
  • 150 ml slatkog vrhnja
  • 180 g čokolade sa 70 % udjela kakaa

Biskvit za čokoladnu tortu sa narančom

  • Čokoladu izlomite na kockice i istopite sa 25 g (od 200g) maslaca na pari.
  • Ostatak maslaca (175 g) pomiješajte sa ostalim sastojcima potrebnim za biskvit.
  • Miješajte dok smjesa ne postane jednolična.
  • Kad su se sastojci za biskvit sjedinili dodajte prethodno otopljenu čokoladu sa maslacem.
  • Miješajte lagano da sve svi sastojci prožmu u finu kremastu teksturu.
  • U lim za pečenje (23 cm) prethodno obložen pek papirom ulijte dobiveno tijesto i pecite na 190°C oko 40 minuta (površina mora biti mekana na dodir).

Krema za čokoladnu tortu sa narančom

  • Slatko vrhnje zagrijavajte na vatri (najbolje na pari) i u njega dodajte komadiće čokolade.
  • Miješajte na niskoj temperaturi dok smjesa ne postane glatka i jednolična.
  • Čokoladnu kremu ostavite da se ohladi neko vrijeme u frižideru.
  • Čokoladnu kremu prije uporabe kratko izmiksajte mikserom da se zgusne.

Slaganje čokoladne torte sa narančom

  • Ohlađeni biskvit prerežite horizontalno na dva dijela jednake debljine.
  • Biskvit premažite sa polovicom dobivene kreme i poklopite drugim biskvitom.
  • Sa ostatkom čokoladne kreme premažite čokoladnu tortu i ostavite da se hladi prije serviranja.
U slast!

http://kolaci.eu/

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

PAPRIKE SA BELIM LUKOM (AL DENTE) PO MENI OVO JE NAJBOLJI RECEPT ZA SPREMANJE BARENE PAPRIKE ZA ZIMU.

Voćni kolač bez brašna! U ovaj kolač ćete se zaljubiti