BRZA PITA OD PETIT KEKSA SA ČAROBNOM KREMOM BEZ PEČENJA POREDAJ KEKS NAMAŽI I KOLAČ ZA 20 MINUTA GOTOV


                                                  Uspijeva svima  al baš svima...
 Sastojci
    krema;
    1 l mlijeka
    14 dag šećera
    15 dag brašna(pola oštrog,pola gustina)
     6 žutanjaka
    12,5 dag margarina
    1 v.ž ruma(ili par kapi arome ruma)
    još;
    oko 40 komada petit keksi
    1 šlag pjena s okusom vanilije

Priprema
    1.
    Za kremu se pomiješaju žutanjci s šećerom,obje vrste brašna(može i samo oštro i samo gustin-    škrobno ili kao ja stavim svakoga pola)Izmiksati pa dodati oko 1 dcl mlijeka od one litre,a ostalo mlijeko staviti kuhati.Kad provri,ukuhati smjesu s žutanjcima i skuhati kremu.Pažljivo i brzo miješati te paziti da ne zagori.
    2.
    Kremu staviti na hlađenje.Kad se ohladi,prvo izmiksati omekšali margarin s malo šećera i rumom pa umiješati ohlađenu kremu.
    3.
Dobro izraditi mikserom da se dobije glatka smjesa(lakše je ako je margarin sobne temperature pa se brzo razradi-a i tada nema grudica u kremi)Krema nije preslatka pa ko voli jako slatko može dodati 2 vanilin šećera da bude slađe.
    4.
    U srednju tepsiju poredati red keksi-ja složila 5 redova s po 4 keksa u redu.Gore staviti kremu i razmazati.Keksi se ne moče jer omekšaju od kreme(preporuka;radite kolač jedan dan prije)
    5.
    Gore poredati još jedan red keksi i sve prekriti s šlag pjenom.Staviti u frižider da se ohladi.
    6.
    Može se staviti i obični šlag ili šaum od bjelanjaka ako ga volite.Posipati čokoladnim mrvicama,ribanom čokoladom ili po želji.

http://www.coolinarika.com/

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

PAPRIKE SA BELIM LUKOM (AL DENTE) PO MENI OVO JE NAJBOLJI RECEPT ZA SPREMANJE BARENE PAPRIKE ZA ZIMU.

Voćni kolač bez brašna! U ovaj kolač ćete se zaljubiti