10 prirodnih antibiotika koji su se nekada koristili umesto današnjih pilula

Prekomerna upotreba antibiotika je u poslednjih nekoliko godina dostigla svoj maksimum...
Zbog toga su se mnoge „super - bakterije“ pojavile. To su bakterije koje su otporne na antibiotik i koje se razvijaju mnogo brže nego što naučnici mogu da pronađu lek za njih. Već je procenjeno da će u nekoj daljoj budućnosti bakterije biti na vrhu lanca ishrane.
Prvi antibiotici koji su se prodavali u apotekama su razvijeni '40 - ih godina. Pre toga, ljudi su uzimali samo prirodne lekove, kao što su hrana ili biljke koje su se borile protiv virusnih infekcija i čestih zaraza. Svetska holistička medicina i dalje koristi neke od ovih prirodnih antibiotika. Naši preci su koristili organske antibiotike direktno iz prirode, kako bi se izborili sa infekcijama. Ovo su neki od njih:

1.Beli luk

Ovo povrće ima neverovatne lekovite “moći.” Beli luk je vrlo efektan u borbi protiv infekcija, kao što je grip, jer ubij bakterije pre nego što počnu da negativno deluju na telo. Beli luk sadrži alicin koji se bori protiv bakterija, parazita i ostalih mikro organizama. On vam ne može škoditi ni u kojem slučaju.
2.Med

Poznato je da su Rimljani koristili med na ratištu da bi izlečili rane i sprečili infekciju.
Med se i dalje smatra jednim od najefektnijih prirodnih antibiotika na svetu, jer ima antibakterijsko, antiupalno i antiseptično dejstvo. Med sadrži enzime koji ispuštaju hidrogen peroksid. Taj proces pruža organizmu podršku kada se bori protiv infekcija i sprečava njeno širenje. On čisti krv od toksina i pomaže jetri da radi bolje. Takođe ima pozitivan efekat na digestivni trakt.
Ako želite da ojačate imuni sitem, pomešajte med sa cimetom kako bi se povećao broj belih krvnih zrnaca. Najbolji izbor je organski, neprerađeni med jer se u procesu pasterizovanja gubi veći deo antioksidantne moći.
3.Jabukovo sirće

Jabukovo sirće ima antibiotička i antiseptička dejstva i pomaže u prirodnoj alkalizaciji sistema koji pomaže kod smanjenja holesterola, kao i smanjenja rizika od dobijanja raka. Ono se takođe može koristiti za dezinfekciju i sterilizaciju prostora i predmeta.
4.Kurkuma

Pored njene boje i ukusa, kurkuma je takođe poznata po svojim beneficijama po naše zdravlje. Ovaj začin je odličan za ubijanje bakterija. Za optimalne rezultate, najbolje je da se pomešaju kurkuma i med i da se stavi na inficirana mesta.
5.Ekstrat grejpfrutovog semena

Nedavno je objavljena studija koja je pronašla da ekstrat grejpfrutovog semena može da ubije i do 800 tipova virsa, bakterija, gljivica i parazita.
Ovaj ekstrat sadrži mnogo antioksidanata, ojačava imuni sistem i na prirodni način alkalizuje organizam i pomaže u varenju i stimulisanju crevne flore.
6.Origano i origanovo ulje

Verovatno ste već koristili origano kao začin za hranu, iako niste znali kakve sve prednosti ima za zdravlje. Pored toga što ima antibakterisjko dejstvo, origano pomaže kod varenja i gubljenja kilograma. Karvakrol, ulje koje je delom origanovo,  je vrlo korisno za uništavanja zaraznih bakterija. Sve u svemu, jako je dobar protiv digestivnih infekcija i definitivno više od “običnog” začina.
7.Kupus

Kupus sadrži sumporna jedinjenja koja imaju pozitivan efekat u borbi protiv raka.
Mnogi ljudi su upoznati sa činjenicom da je kupus bogat vitaminom C i da samo jedna šolj kupusa sadrži i do 75% preporučene dnevne doze vitamina C. Pored antibakterijskog dejstva, konzumiranje kupusa, zaslađenog sa malo meda je odličan način da poboljšate probavu, sprečite bolesti i održite idealnu težinu.
8.Kokosovo ulje

Prednosti kokosovog ulja su beskonačne. Pored antimikotičkog i antimikrobnog dejstva, takođe sadrži neke antioksidante koji se retko mogu naći u prirodi.
Koristite kokosovo ulje za jačanje imunog sistema, održavanje idealnog nivoa holesterola i šećera u krvi, ako i jačanje aktivnosti mozga. Kokosovo ulje je bezbedno i za spoljašnju i za unutrašnju upotrebu. Dodajte jednu kašiku kokosovog ulja u jutarnju kafu i povećaćete energiju koja će vam trebati tokom celog dana.
9.Fermentisana hrana

Kefir, jogurt i krastavčići su odlična hrana za crevnu floru.
10.Koloidno srebro

Koloidno srebro je prirodni antibiotik koji se koristi već dugi niz godina.
Ono bi se trebalo koristiiti s vremena na vreme, zato što velike količine srebra u organizmu mogu biti toksične. Međutim, koloidno srebro deaktivira enzime koji su potrebni za razmnožavanje bakterija i virusa, što ga čini odličnim antibiotikom.


Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

PAPRIKE SA BELIM LUKOM (AL DENTE) PO MENI OVO JE NAJBOLJI RECEPT ZA SPREMANJE BARENE PAPRIKE ZA ZIMU.

Voćni kolač bez brašna! U ovaj kolač ćete se zaljubiti