Desert za pamćenje: Orah torta


Sastojci:
Za koru I:
4 jajeta
2 čaše šećera
300 ml mleka
1 čaša mlevenih oraha
2 čaše brašna
1 čaša ulja
2 kašike kakaoa
1 prašak za pecivo
Za koru II:
4 belanaceta
100 g šećera
100 g mlevenih oraha
1 kašika brašna
a fil:
1 l mleka
4 žumanceta
3 pudinga od vanile
10 kašika šećera
250 g margarina
100 g čokolade
100 g seckanih oraha
Za dekoraciju:
100 g čokolade
1 kašika masti
200 g krem šlaga od čokolade
200 ml kisele vode
Priprema:
Kora I:
1. Umutiti jaja, dodati šećer, a kad se on istopi, dodati brašno pomešano s praškom za pecivo, mleko, ulje, orahe i kakao.
2. Sipati u pleh dimenzija 30×40, obložen pek-papirom i peći u rerni na 200°C. Ostaviti da se ohladi, te koru preseći napola.
Kora II:
1. Umutiti belanca sa šećerom u čvrst sneg, pa varjačom dodati brašno i orahe i polako promešati.
2. Dobijenu smesu sipati u duplo manji pleh obložen pek-papirom i peći u rerni na 190°C stepeni.
Fil:
1. Staviti deo mleka i šećer da provri, a preostalo mleko, žumanca i puding umutiti, pa zakuvati u ključalo mleko. Mešati dok se ne zgusne i ostaviti da se ohladi.
2. U ohlađen puding staviti omekšao margarin, te sve dobro umutiti.
3. Fil podeliti na dva dela: u jedan staviti otopljenu čokoladu, a u drugi seckane orahe.
Finalni postupak:
1. Tortu filovati sledećim redosledom: kora I, fil s orasima, čokoladni fil, kora II, fil s orasima, čokoladni fil, kora I.
2. Mast i čokoladu rastopiti na pari, a zatim smesu preliti tortu.
3. Dekorisati šlag kremom od čokolade.

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

PAPRIKE SA BELIM LUKOM (AL DENTE) PO MENI OVO JE NAJBOLJI RECEPT ZA SPREMANJE BARENE PAPRIKE ZA ZIMU.

Voćni kolač bez brašna! U ovaj kolač ćete se zaljubiti