Najlepše torte: Nutela torta
Sastojci:
za kore
– 70 g brašna
– 4 jajeta
– 100 g margarina
– 100 g šećera
– 130 g čokolade za kuvanje
– 1 kašika kakaoa
– 1 vanil-šećer
– 1 prašak za pecivo
– 2 dl slatke pavlake
za fil
– 400 g nutele
– 400 g maskarpone sira
– 250 g sitno seckanih pečenih lešnika
– 100 g mlevenih napolitanki sa lešnicima
za dekoraciju
– 400 g nutele
– 70 g čokolade
– 3 dl slatke pavlake
za kore
– 70 g brašna
– 4 jajeta
– 100 g margarina
– 100 g šećera
– 130 g čokolade za kuvanje
– 1 kašika kakaoa
– 1 vanil-šećer
– 1 prašak za pecivo
– 2 dl slatke pavlake
za fil
– 400 g nutele
– 400 g maskarpone sira
– 250 g sitno seckanih pečenih lešnika
– 100 g mlevenih napolitanki sa lešnicima
za dekoraciju
– 400 g nutele
– 70 g čokolade
– 3 dl slatke pavlake
Priprema
Kore:
1. U dubljoj posudi umutiti margarin i šećer pa dodati žumanca, otopljenu čokoladu, kakao, vanil-šećer, brašno, prašak za pecivo i slatku pavlaku.
2. Posebno umutiti sneg od belanaca te sjediniti sa ostalim sastojcima i polako promešati varjačom.
3. Okrugao kalup obložiti papirom za pečenje i sipati u njega 1/3 smese za koru. Peći u zagrejanoj rerni na 200ºC oko 15 min. Na isti način ispeći još dve kore.
Fil:
Sjediniti nutelu i maskarpone sir pa umutiti mikserom. Dodati lešnike i mlevene napolitanke te promešati.
Finalni postupak:
1. Kore premazati filom i naslagati jednu na drugu.
2. Filovanu tortu premazati nutelom a bočne stranice dekorisati šlagom od slatke pavlake.
Kore:
1. U dubljoj posudi umutiti margarin i šećer pa dodati žumanca, otopljenu čokoladu, kakao, vanil-šećer, brašno, prašak za pecivo i slatku pavlaku.
2. Posebno umutiti sneg od belanaca te sjediniti sa ostalim sastojcima i polako promešati varjačom.
3. Okrugao kalup obložiti papirom za pečenje i sipati u njega 1/3 smese za koru. Peći u zagrejanoj rerni na 200ºC oko 15 min. Na isti način ispeći još dve kore.
Fil:
Sjediniti nutelu i maskarpone sir pa umutiti mikserom. Dodati lešnike i mlevene napolitanke te promešati.
Finalni postupak:
1. Kore premazati filom i naslagati jednu na drugu.
2. Filovanu tortu premazati nutelom a bočne stranice dekorisati šlagom od slatke pavlake.
Primjedbe
Objavi komentar