Kolač s kafom


Sastojci:
za koru
– 180 g šećera
– 8 belanaca
– 5 žumanaca
– 220 g mlevenih lešnika
– 1 kašika mlevene kafe
za fil
– 3 žumanca
– 250 g šećera u prahu
– 1 dl kuvane crne kafe
– 250 g putera
– 100 g čokolade za kuvanje
Priprema
Kora:
1. Belanca umutiti u čvrst sneg. Posebno umutiti šećer i žumanca pa sjediniti sa snegom od belanaca i lagano izmešati.
2. Dodati mlevene lešnike i kafu te promešati varjačom.
3. Tepsiju od rerne obložiti papirom za pečenje i u nju sipati smesu za koru. Peći u zagrejanoj rerni na 180ºC oko 15 min. Pečenu koru preseći vertikalno na tri dela.
Fil:
1. Sjediniti šećer u prahu i crnu kafu pa kuvati na visokoj temperaturi da bi se dobila karamelizovana smesa gustine meda.
2. Potom skloniti sa vatre, dodati u nju žumanca, puter i izlomljenu čokoladu i mešati dok se čokolada ne rastopi. Ostaviti da se ohladi.
Finalni postupak:
Prvu koru premazati 1/3 fila i prekriti drugom korom. Zatim naneti 1/3 fila i prekriti trećom korom pa završiti preostalim filom.

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

PAPRIKE SA BELIM LUKOM (AL DENTE) PO MENI OVO JE NAJBOLJI RECEPT ZA SPREMANJE BARENE PAPRIKE ZA ZIMU.

Voćni kolač bez brašna! U ovaj kolač ćete se zaljubiti