Čokoladni mafini



Sastojci:
200 g brašna
200 g šećera + 3 kašike
2 kašičice praška za pecivo
300 g čokolade za kuvanje (izlomljene)
6 kašika kakaoa
150 ml ulja + još malo za premazivanje
280 ml pavlake
2 jaja
kašičica ekstrakta vanile
Priprema:
1. Rernu zagrejte na 180 stepeni. Kalup za mafine nauljite ili stavite papirne korpice.
2. U blenderu usitnite čokoladu. U velikoj posudi pomešajte brašno, šećer, kakao, ulje, 100 ml pavlake, jaja, vanilu i 100 ml vode. Sve dobro promešajte dok ne dobijete glatku masu. Masi zatim postepeno dodajte 100 g čokolade i promešajte. Smesu rasporedite u kalupe i pecite u zagrejanoj rerni oko 20 minuta. Ostavite da se ohladi.
3. U šerpu stavite ostatak čokolade, pavlaku i tri kašike šećera. Postepeno zagrevajte na umerenoj temperaturi, konstantno mešajući dok se čokolada ne otopi. Ohladite u frižideru dok se ne zgusne dovoljno da može lepo da se nanese na čokoladne mafine.
4. Nafilujte mafine čokoladnim filom.

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

PAPRIKE SA BELIM LUKOM (AL DENTE) PO MENI OVO JE NAJBOLJI RECEPT ZA SPREMANJE BARENE PAPRIKE ZA ZIMU.

Voćni kolač bez brašna! U ovaj kolač ćete se zaljubiti