Jednom kad ih probate, uvek ćete ih praviti: Bečke štangle



Sastojci:

za kore
– 8 belanaca
– 8 kašika šećera
– 2 kašike brašna
– 50 g čokolade
– 150 g seckanih lešnika
– 1 kašika ulja
– 1 list oblande

za fil
– 8 žumanaca
– 250 g šećera
– 2 vanil-šećera
– 200 g margarina
– 100 g seckanih lešnika
– 100 g žele bombona

za glazuru
– 100 g čokolade
– 50 g margarina

Priprema
Kore:
1. Umutiti belanca u čvrst sneg, a zatim postepeno dodavati šećer uz neprestano mućenje dok se ne otopi.
2. Dodati brašno, rendanu čokoladu, seckane lešnike i kašiku ulja, pa polako promešati.
3. Tepsiju veličine lista oblande obložiti papirom za pečenje i sipati u nju pripremljenu smesu za koru. Peći u zagrejanoj rerni na 180ºC dok ne porumeni.
Fil:
1. Umutiti žumanca sa šećerom i vanil-šećerom, pa skuvati na pari. Sačekati da se ohladi, te dodati omekšali margarin i umutiti mikserom.
2. U dobijenu smesu dodati seckane lešnike, žele bombone i promešati varjačom.
Finalni postupak:
1. Na tacnu postaviti list oblande hrapavom stranom okrenutom nadole. Premazati polovinom fila, pa prekriti korom od belanaca. Naneti preostali fil i završiti sa oblandom. Ostaviti da se stegne.
2. Sjediniti izlomljenu čokoladu sa margarinom i rastopiti na pari. Preliti preko gornjeg lista oblande i ostaviti da se ohladi. Nakon toga iseći na štangle željene veličine.

Uživajte!


http://www.lepotaizdravlje.rs/

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

PAPRIKE SA BELIM LUKOM (AL DENTE) PO MENI OVO JE NAJBOLJI RECEPT ZA SPREMANJE BARENE PAPRIKE ZA ZIMU.

Voćni kolač bez brašna! U ovaj kolač ćete se zaljubiti