Marcipan
Sastojci
- Za koru:
- 3 jajeta
- 400 g šećera
- 400 ml mleka
- 300 ml ulja
- 360 g brašna
- 60 g mlevenih oraha
- 1 prašak za pecivo
- Za fil:
- 4 kašike vode
- 12 kašika šećera
- 180 g mlevenih oraha
- 60 g čokolade
- 125 g margarina ili putera
Priprema:
Kora:
1. Umutiti mikserom 3 jajeta sa 400 g šećera, pa dodati brašno pomešano sa praškom za pecivo.
2. Zatim lagano mešajući drvenom varjačom dodati mleko i ulje, pa na kraju orahe.
3. Sve dobro sjediniti, uliti u pleh obložen papirom za pečenje, te koru peći u zagrejanoj rerni na 200 °C dok ne porumeni.
Fil:
1. U šerpici otopiti 12 kašika šećera sa 4 kašike vode, dodati margarin ili puter, čokoladu i mlevene orahe.
2. Vrućim filom preliti vruću koru.
3. Ohlađ en kolač iseći i servirati.
1. Umutiti mikserom 3 jajeta sa 400 g šećera, pa dodati brašno pomešano sa praškom za pecivo.
2. Zatim lagano mešajući drvenom varjačom dodati mleko i ulje, pa na kraju orahe.
3. Sve dobro sjediniti, uliti u pleh obložen papirom za pečenje, te koru peći u zagrejanoj rerni na 200 °C dok ne porumeni.
Fil:
1. U šerpici otopiti 12 kašika šećera sa 4 kašike vode, dodati margarin ili puter, čokoladu i mlevene orahe.
2. Vrućim filom preliti vruću koru.
3. Ohlađ en kolač iseći i servirati.
http://www.lepotaizdravlje.rs/
Primjedbe
Objavi komentar