Čoko-višnja torta
Sastojci: 5 jaja 350 g šećera 250 g čokolade 250 g margarina 150 g g brašna 5 dl mleka 2 vanil-šećera 300 g višanja 2 kašike ruma 100 g pečenih lešnika Za dekoraciju: 3 dl slatke pavlake 3 kašike sirupa od višanja Priprema: Kore: 1. Belanca odvojiti od žumanaca. Posebno ulupati belanca u čvrst sneg, pa postepeno dodavati 150 g šećera neprekidno muteći. 2. U odvojenoj posudi otopiti 125 g čokolade, pa umutiti sa 60 g margarina, dodati 70 g brašna i dobro izmešati. Na kraju dodati šam od belanaca i polako promešati varjačom. 3. Okrugao kalup prečnika 24 cm obložiti papirom za pečenje, pa sipati u njega pripremljenu smesu za koru. Peći u rerni zagrejanoj na 200°C oko 15 min. Pečenu koru ostaviti da se ohladi, te poprečno preseći napola. Fil: 1. Umutiti na pari 200 g šećera sa žumancima dok se ne dobije svetla kremasta smesa. Ostaviti da se ohladi. 2. U ohlađenu smesu dodati 250 g omekšalog margarina, 200 g otopljene čokolade, rum i vanil-šećer, pa izmiksati. Na